Fysiotherapie de Goffert
Marga Bruijsten
[Foto Marga Bruijsten]

Marga Bruijsten (1955) werkt sinds 1980 in de praktijk. Ze is algemeen fysiotherapeut en is daarnaast geregistreerd als oedeemtherapeut en psychosomatisch fysiotherapeut. Hierdoor is ze in staat om klachten aan het bewegingsapparaat in een ruimer verband te verklaren en te behandelen. Eerst onderwerpt ze de relevante dagelijkse bezigheden aan een onderzoek. Daarna wordt met de patiënt een plan opgesteld om een dagelijks leven op te bouwen waarin belasting en belastbaarheid met elkaar in evenwicht kunnen komen. Marga heeft haar kennis over de werking van het bewegingsapparaat uitgebreid en verder verdiept door het volgen van vele cursussen, waaronder de McKenzie opleiding. Belangrijk voor haar is de kwaliteit van leven.

Sinds 1997 heeft ze zich gespecialiseerd in het behandelen van lymfoedeem. Ze heeft de opleidingen voor Oedeemtherapie gevolgd van het Nederlands Paramedisch Instituut (NPI) en is opgeleid in de manuele lymfdrainage volgens de methode Vodder. Ze is opgenomen in het register voor oedeemtherapie. Ze is aangesloten bij de Vereniging voor Fysiotherapeuten in de Lymfologie (NVFL) en is lid van de Vereniging voor Lymfdrainage Ad Modum Vodder. Inmiddels heeft zij veel patiënten behandeld met primair en secundair lymfoedeem met goede resultaten. Ook heeft zij inmiddels ruime ervaring in de behandeling van bewegingsklachten en oedeem van patiënten met kanker en vooral borstkanker. Om haar kennis daarin te verdiepen en op peil te houden is zij aangesloten bij diverse netwerken i.v.m. oedeem en kanker.

Sinds 2008 is zij als psychosomatisch fysiotherapeut geregistreerd. Zij heeft zich in de psychosomatiek verdiept d.m.v. specifieke cursussen en zelfstudie. Zij is daardoor in staat om verbanden te herkennen tussen bewegend functioneren en psychisch functioneren en sociale omgevingsfactoren. Zij leert ook aan patiënten deze verbanden te zien en te herkennen en daarmee om te gaan. Zij is lid van de Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek (NFP).

Wilt u rechtstreeks met Marga contact opnemen dan kunt u mailen naar marga@fysiotherapiedegoffert.nl