Fysiotherapie de Goffert
Ivan Rasing
[Foto Ivan  Rasing]

 

Ivan Rasing (1967) werkt sinds augustus 2015 bij Fysiotherapie de Goffert.

Na het behalen van het diploma Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht (1998) is hij enige jaren gaan werken in een particuliere praktijk in Zwitserland waar veel gewerkt werd met actieve revalidatie.

De functionele actieve revalidatie (individueel en in groepen) heeft sindsdien bij Ivan altijd een belangrijke plaats ingenomen in zijn werk in fysiotherapiepraktijken in Nederland en Duitsland, hetgeen blijkt uit de diverse cursussen die hij op dit gebied gevolgd heeft: IAS (International Academy for Sportscience), Sportrevalidatie, MTT (Medische Trainingstherapie), Actieve Revalidatie Wervelkolom, etc. Actieve Revalidatie is niet slechts voorbehouden aan sportievelingen, maar juist ook voor diegenen die (te) weinig bewegen.

Ivan heeft ook enige jaren de opleiding Manuele Therapie gevolgd en is ervaren in de behandeling van diverse orthopedische klachten, rug- en nekklachten en sportblessures.

Ook behandelmethoden als Medical Taping en Triggerpointmassage behoren tot zijn behandelrepertoire.

Verder heeft hij ook veel ervaring in het behandelen van ouderen en mensen met een beperking.

Verder heeft Ivan ook een holistische visie op gezondheid, hij heeft de opleiding Haptonomie in Doorn gevolgd. Fysiotherapie op basis van de haptonomie helpt de cliënt te luisteren naar het eigen lichaam en gevoel. Dit geeft mogelijkheden om anders met de klacht om te gaan, inzicht te krijgen in het ontstaan van de klacht en om beter grenzen aan te kunnen geven.