Fysiotherapie de Goffert
Floor Heskes-Smits
[Floor Heskes-Smits]

Floor Heskes-Smits (1968) is in 1991 afgestudeerd  en sindsdien werkzaam bij Fysiotherapie de Goffert. Daarnaast heeft Floor haar licenties voor tennistrainer (KNLTB) en fitnesstrainer.

In de praktijk gaan haar interesses uit naar orthopedische “sport”letsels en overbelastingsklachten. Zoals bijvoorbeeld de revalidatie bij spier-, pees-, kraakbeen-, bot-,kapsel-,bandletsel. Daarnaast heeft ze veel ervaring in het revalideren bij fracturen, prothesen en gewrichtsinstabiliteit. Floor besteedt veel aandacht aan functioneel gerichte revalidatie. Hierbij staat het optimaliseren van houding en beweging, vergroten van belastbaarheid en verminderen van pijnklachten centraal  in algemeen  dagelijkse activiteiten, werk en sport.

Floor houdt zich in Avalon fitcentre bezig met trainings- en beweegprogramma’s voor patiënten (oa. schouder- en knierevalidatie,  artrose, COPD en diabetes).  Floor heeft vele relevante cursussen   gevolgd, waaronder de McKenzie opleiding, Manuele therapie Marsman, Mulligan, Medical Taping Concept, sportrevalidatie, sportfysiotherapie, Perfect Pilatus en functionele looptraining.     

Floor houdt zich sinds 1996 bezig met handrevalidatie en dan met name het behandelen van traumata, degeneratieve aandoeningen, spier-, pees- en bandletsel en overbelastings-blessures, zowel van de hand als de pols. Floor heeft verschillende cursussen handrevalidatie gevolgd en is aangesloten bij de gespecialiseerde “handen-IOF” Gelderland en Brabant (intercollegiaal overleg fysiotherapie).  

Al vanaf haar afstuderen en ervaring als wedstrijdtennisser is de interesse in sportfysiotherapie ontstaan en in het bijzonder de tennisrevalidatie. Ze heeft ruime ervaring met het geven van medische fitness aan (top)sporters en de bijbehorende paramedische begeleiding. Als lid van de medische commissie van de KNLTB (Nederlandse tennisbond) heeft Floor haar kennis op het gebied van de bewegingsleer, biomechanica en fysiologie ingezet voor projecten zoals “Tennis Blessure Vrij” (een landelijk blessurepreventieprogramma van NOC*NSF, Stichting Consument en Veiligheid en de KNLTB). Ook heeft zij een eigen tennisrevalidatie-programma ontwikkeld voor geblesseerde en geopereerde tennissers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van slaganalyse techniek en evt techniek-aanpassing indien nodig. 

Wilt u rechtstreeks met Floor contact opnemen dan kunt u mailen naar floor@fysiotherapiedegoffert.nl