Fysiotherapie de Goffert
Anneke Dekkers-Klerken
[Foto Anneke  Dekkers-Klerken]

Anneke Dekkers-Klerken (1969) is in 1991 afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie te Nijmegen.

Direct na de opleiding is zij gestart in de praktijk van Fysiotherapie De Goffert en op de afdeling revalidatie van de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Sinds 1993 tot heden is zij werkzaam geweest in een praktijk voor fysiotherapie in Brakkenstein (Nijmegen). Na een periode van 23 jaar plezier in het vak en goede samenwerking keert zij terug waar ze ooit begonnen was.

Naast de interesse op het gebied van de algemene fysiotherapie heeft zij veel ervaring met revalidatie na trauma’s, postoperatieve revalidatie (nieuwe heup, nieuwe knie) en sportspecifieke revalidatie (o.a. tennis, hockey, voetbal, hardlopen). 

Het doel van de therapie is het onderhouden en/of verbeteren van functies, het verminderen van pijnklachten en het verhogen van de belastbaarheid. Het middel is actieve revalidatie, waarbij kwaliteit van beweging en leren omgaan met belasting en belastbaarheid van het lichaam voorop staat. Hierbij kan Anneke ook Medical Taping ter ondersteuning gebruiken.

De uitdaging en liefde voor het vak van Anneke ligt ook bij de geriatrische patiënt.

De veilig thuiswonende oudere verdient steeds meer aandacht en goede, deskundige begeleiding. Anneke heeft de cursus “valpreventie” en de cursus “In Balans” gevolgd. Dat zijn interventies om de stazekerheid van ouderen te bevorderen en daarmee het aantal valongevallen te verminderen.

Onder het motto ‘bewegen betert’ is Anneke ervaren in het opstellen van individuele  oefen/beweegprogramma’s zoals bij artrose, COPD, diabetes ed. Deze kunnen zowel individueel als in groepsvorm gegeven worden.

In Avalon fitcentre kunnen deze oefenprogramma’s plaatsvinden, maar ook thuis of in een groepje in de wijk. Belangrijk daarbij is dat bewegen functioneel en leuk moet zijn. De  mensen moeten het als zinvol ervaren en het met name ook kunnen/leren toepassen in hun dagelijks leven.

Wilt u rechtstreeks met Anneke contact opnemen dan kunt u mailen naar anneke@fysiotherapiedegoffert.nl